Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2015 18:58 - СИМПТОМИ НА СЪБУЖДАНЕ И ИЗДИГАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА КУНДАЛИНИ
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 4692 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Голям брой от симптомите на събуждане на енергията Кундалини са знак, че тялото се лекува, т.е. те са вид лечебни прояви на Енергията.

При събуждане на Кундалини, тялото първоначално се опитва да поддържа предишната си хомеостаза – поради това много от симптомите могат да изглеждат страшни, неприятни, болезнени или дори да си мислим, че се разболяваме от нещо сериозно. Тялото, нашето физическо тяло се бори с новопоявилата се Енергия, или се опитва да повиши и своята енергия – от това се получават несъответствия и усещане за дискомфорт, понякога – твърде сериозен. Разбира се, понеже Кундалини предизвиква на фино ниво промени в нервната  ни система, често се случва да объркаме симптомите на събуждане на Кундалини със симптомите на различни неврологични или други органични заболявания на тялото – това не би трябвало да се допуска, тъй като може да доведе до опасно неглижиране на дадена болест, не потърсване на адекватна медицинска помощ, и съответно влошаване на общото здравословно състояние.

 

Симтомите на пробуждане на Кундалини се появяват постоянно – и в стадия преди пробуждането (издигането), и по време на издигането ѝ, както и при пълния разцвет на Кундалини-реализацията, докато не се премине цялостния процес на Кундалини-трансформация на човека. Симптомите са знаци за телесни промени и се появяват почти винаги след състояние на „спокоен ум“. Което показва, че умът играе огромна роля в събуждането и издигането на Кундалини. Разбира се, за да може тази Енергия да се управлява, самите ние трябва да имаме също голяма енергия – това се получава най-лесно с различни упражнения, целящи натрупване или кумулиране на енергия в нашия „пъпен енергиен център“ – главната ни енергийна батерия, образно казано, намираща се зад пъпа във физическото тяло. Тук няма да описвам различните техники (общо наречени в Йога „шакти-чалан“), за целта ще има допълнителна и конкретна публикация (и евентуално превод от някои древни йогически книги, даващи конкретни насоки за работа с Кундалини).

 

 

 

  СИМПТОМИ, УКАЗВАЩИ БЛИЗКО ИЛИ ПРЕДСТОЯЩО ПРОБУЖДАНЕ НА КУНДАЛИНИ

 

 

ВИЗИИ ИЛИ ВИДЕНИЯ

Най-често това са умствени явления – получаваме различни ВИЗИИ, по време на медитация, или дори на обикновена почивка, може да се получат визии и по време на рутинна дейност.

 

 

ОСЪЗНАТИ ИЛИ ЯРКИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ СЪНИЩА

ОСЪЗНАТИ ИЛИ ЯРКИ СЪНИЩА. Осъзнат сън имаме тогава, когато сънувайки, ние знаем, че сънуваме. Осъзнавайки, че спим и сънуваме . ние можем да влияем пряко върху сънната реалност. Сънувайки осъзнато, ние сами творим сънната реалност.  Може да се получи и преминаване от неосъзнат към осъзнат сън – тогава човек вижда, че ТОЙ САМИЯТ е създателят на сънната реалност, и на всичко в нея, включително и на себе си. Ако в неосъзнатият сън сме били преследвани от жестоки врагове, и сме се чувствали напълно безпомощни, то, когато този сън се превърне в осъзнат – ние се изправяме без страх срещу гонещите ни престъпници, и ги побеждаваме. Последното е един обикновен пример какво се случва, когато се събудим в съня си. Същото става, когато се събудим в будната си реалност. Но събуждането в будната реалност се получава най-често, когато се събуди и издигне Кундалини – дотогава имаме основно БУДНИ СЪНИЩА.

 

 

СИНХРОНИЧНИ СЪБИТИЯ

Това са донякъде „синхронности“, както ги определя Карл Густав Юнг, донякъде и усещане за предизвикване на събития със силата на мисълта (силата на ума). Кантовият физик Амит Госвами описва тези събития като „колапсиране на действителност“. Поглеждаш нещо и с акта на своето поглеждане, ти го материализираш – защото преди това то е било НЕ ЧАСТИЦА, А ВЪЛНА. Актът на твоето наблюдение превръща вълната в частица (казано на езика на квантовата физика). Квантовите физици знаят, че няма такова нещо „наблюдател, отделен от наблюдаваното“. Всичко е ЕДНО – затова, когато наблюдаваш електрона, ти му влияеш. По същия начин, мисълта за нещо също му влияе на това нещо. Дори да си помислиш за стар приятел, с когото не сте се виждали от години – и този приятел още същия следобед да ти се обади по телефона! Или да чуеш ненадейно новини за него от други хора… Това са синхронностите, синхроничните събития. Колкото по-чести са те, толкова по-вероятно е Кундалини да тръгне нагоре!

 

 

ПРОМЕНИ ВЪВ ВЪЗПРИЯТИЯТА НИ ЗА СВЕТА, ЗА ЖИВОТА, ВЪВ ВЯРАТА НИ, ВЪВ ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА БОГ


Този вид промени също са изключително разнообразни и се случват в полето на ума – например, ако доскоро сме приемали Вселената като разделена на съзнателна и несъзнателна част, изведнъж можем да открием, че Вселената е ЕДНО ЦЯЛО, и че всичко в това ЦЯЛО е СЪЗНАТЕЛНО. Че всичко е Съзнание…

 

 

 

СИМПТОМИ НА ДУХОВНО ПРОБУЖДАНЕ НА КУНДАЛИНИ

 

Когато Кундалини стигне до Третото ОКО или до Коронната чакра (Сахасрара) – човек получава внезапен прилив на огромна Енергия, вижда света по различен от „нормалния“ начин – по-ярък и жив, вижда връзките между различните компоненти на света, както и разбира своето място в този свят, схваща едновременно причините и следствията на всички и т.н. ВАЖНО! Тук става дума за частично издигане на Енергията Кундалини. Ако Кундалини се издигне изцяло и отиде в Сахасрара – работата на всички долни чакри – от Муладхара до Аджна – се прекратява. Шива се слива с Шакти (Кундалини е Шакти) в Сахарсара и човек излиза от физическото си тяло, то вече не му трябва. Затова подчертавам, че в цялата публикация става дума за частични издигания на Кундалини. За нейното събуждане и последващи издигания до различни енергийни центрове (чакри). Когато Шакти се събуди, тя ту се издига, ту се връща в съответната чакра (енергиен център), където обитава постоянно. Ако Кундалини се установи във Вишудха (Гърления Център) – вече не слиза надолу. Вече се издига от Вишудха нагоре. Но това са подробности, които занимават основно тези хора, които се занимават с Йога, Дао и пр. Целта на настоящата публикация е описването на общите симптоми, за да може човек да се ориентира, ако има някакви съмнения или въпроси, а не йогийски насоки и препоръки за работа с Кундалини.

 

 

ЧЕСТИ ПРИЛИВИ НА ЕНЕРГИЯ

 

Усещане за приповдигнато енергийно състояние. Усещане за сила, каквото не сме имали преди това. Убеденост, че можем да се справим с неща, с които преди изобщо не сме се справяли или дори не сме се осмелявали да мислим, че можем да се справим. И съответна реализация на тези убеждения.

 

 

 

ЧЕСТИ ВИЗИИ, ВИДЕНИЯ ИЛИ УСЕЩАНЕ ЗА ПОТОК ОТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАДЕН ОБЕКТ, ПРЕДМЕТ, ИДЕЯ И ДР.

 

Визиите продължават и когато Кундалини се събуди и тръгне нагоре. Продължават и ярките или осъзнатите сънища. Можем да узнаваме неща, които преди изобщо не сме подозирали, че съществуват. И тук не става дума за някакви чудеса – просто умът се е променил, станал е по-концентриран, по-лесно управляем от Аз-а. Колкото по-концентриран е умът ни, толкова по-ефективно работи той – защото „лъчите му“ не се разпиляват на безброй страни, а се събират в даден обект – този, в който той се е концентрирал. От тази повишена способност за концентрация произлизат и усещанията за „пряко знание“ – образно казано, УМЪТ УСПЯВА ДА ИЗВЛЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ РАЗГЛЕЖДАНИЯ ОБЕКТ, БЕЗ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ПЕТТЕ СЕТИВА. (макар че и петте сетива са част от ума, според учението на Йога).

 

ВАЖНО! Към всички тези неща човек трябва да има КРИТИЧНО ОТНОШЕНИЕ – той да не възприема това  като ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ и да знае, че това е ВИД ИГРА НА УМА! Ако критичното отношение липсва, ако човек мисли, че това Е самата реалност – това са симптоми на някоя от  двестате видове ШИЗОФРЕНИЯ и трябва да се вземат адекватни медицински мерки!

 

Макар и с критично отношение, на някои може да им се струва, че сякаш „Вселената им даунлоудва информация“. Никой не даунлоудва нищичко! И да не забравяме, че НИЕ СМЕ ВСЕЛЕНАТА. Просто Умът е станал по-концентриран, защото Енергията Кундалини го е заредила с нова мощ! Затова е много важно да упражняваме контрол над ума в този период – тъй като той сега е в състояние много лесно да възприема и осъзнава нови и недостъпно допреди неща. Умът се поддава лесно и, макар и вече концентриран, той може да заблуди нашия Аз и да го отклонява и отклонява от целта му, предоставяйки му постоянно нови информации. Затова – всеки трябва да е наясно с конкретната си, непосредствена цел, и да си я следва, а Умът, както и преди събуждането и издигането на Кундалини – да е само наш верен слуга, или инструмент, който ни служи за познаване на Света.

 

 

 

СРЕЩА С ВИСШИЯ АЗ – КЪЛБОТО ОТ ЗЛАТНА СВЕТЛИНА ИЛИ ИЗОБЩО ВЪТРЕШНАТА НИ СВЕТЛИНА

 

Това е чест симптом - за по дълго или по-кратко човек успява  да види тази своя вътрешна светлина. Да я види със затворени физически очи, вътре в себе си – но така ярко, че изглежда, че сякаш я гледа с обикновените си очи пред себе си, или сякаш тази светлина е в стаята, в която е физическото му тяло. Това усещане винаги е разтърсващо, и често хората се чудят – това истина ли е, или е халюцинация, или просто видение? Наистина ли видях своя СвръхАЗ? Дали пък това действително е Душата ми? Такива  въпроси са част от симптомите. А такъв вид преживявания ни се дават, единствено и само, за да повярваме, да се убедим в Силата на Енергията. Тези неща се случват сами, спонтанно, понякога, разбира се, и с целенасочени практики (Йога и други учения имат конкретни алгоритми, които, ако човек ги спазва, могат да го доведат целенасочено до такъв тип преживявания). Разбира се, понякога дори и следвайки стриктно Йогийския или Друг вид Път, може да НЕ СЕ СЛУЧИ тази среща с Висшия Аз, или да не се случи точно в тази форма – нещата не бива да се насилват, нито това да е самоцел. Те или се случват, или не  - нито едното, нито другото е повод за радост или тъга. Както и не бива да се радваме прекалено много, ако видим „златната топка“, голяма колкото големия пръст на крака ни, и не бива да изпадаме в униние, ако не я видим. Това е просто един от симптомите, почти сигурен, че Кундалини се е вдигнала и е стигнала до Аджна Чакра.

 

 

УСЕЩАНЕ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАСИЛВАНЕ НА ИНТУИЦИЯТА, НА ПРЕД-ЗНАНИЕТО ЗА НЕЩАТА И СЪБИТИЯТА И ДР.

 

Издигането на енергията Кундалини до Аджна и дори до Сахасрара, и особено преживяването на „срещата с Висшия Аз“ довежда до създаване на нови връзки в нашата Нервна Система – и на физическо ниво, и на фино-енергийно. Създават се нови Пътища, което е съпроводено с различни физически симптоми, които ще бъдат описани по-долу. 


...


ПродЪлжението: ТУК


...



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2719307
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953