Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2016 08:09 - Адолф Хитлер като национална идея на Украйна
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Адолф Хитлер като национална идея на Украйна Общество - 15.07.2016
http://www.zahariada.com/

модерен Киев конферентната зала на на "украински House - Център национална идея" се проведе 05 юли мащаб "инсталация", посветена на 75-годишнината от приемането на "Закона за обявяване на украинската държава."Събитието, инициирана от "Организацията на украинските националисти", посети редица политици, духовници автокефална "Украинската църква", пресата, Майдан и "ветерани от войната". Заглавие на събитието - "The волята на украинския народ - срещу Хитлер и Сталин", е в пълно съответствие с "политически коректно" нова концепция на Европейския съвременната история. Събитието беше предавано на живо по интернет, но видео в момента не е на разположение за разглеждане.

Viewer с "промити мозъци", разбира се, впечатлени, или дори до сълзи с истории за стари нацистки сътрудници на "страдащи от украинския народ под деспотичния петият от сталинисткия режим, както и много други. Въпреки това, тези, които са запазили останки от здрав разум може лесно да си припомним някои исторически факти очевидно противоречие с патоса на тази пропаганда събитие.

Каза: "Актът на обявяване на украинската държава" е приет в Лвов 30 юни 1941, няколко дни след окупацията й от нацистките войски бързо напредна в съветската територия в съответствие с тактически план "Барбароса". Той бе приветстван от Ярослав Stetsko, тогава лидер на украинските националисти (ОУН), е бил на служба в Абвера, и скоро ще бъдат публикувани чрез печатане на нацистка пропаганда в окупирана Украйна:

image


Надпис на изображението : Вестник Number "Независима Украйна" с текста на "Закона", с дата 10-ти юли, 1941

  1. Украинския народ, на Организацията на украинските националисти, водена от Степан Бандера прокламира създаването на украинската държава, за която постави главите им поколения от най-добрите синове на Украйна.

Организация на украинските националисти, които под ръководството на своя основател и лидер Yevhen Konovalets довели през последните десетилетия на кървава Москва-болшевишката поробване упорита борба за свобода, призова целия украински народ няма да сложат оръжие за толкова дълго, тъй като не всички украински земи ще бъдат създадени суверенна украинското правителство.

Суверенните украинските власти да гарантират, че спокойствието на украинския народ и реда, пълното развитие на всички свои правомощия и задоволяване на всичките му потребности.

  1. На западните земи на Украйна, създадени от украинските власти, отговорен украинския национално правителство, което ще бъде създадена в столицата на Украйна - Киев.
  2. Новосъздадената украинската държава ще работи в тясно сътрудничество с Националната социалистическа Велика Германия, които под ръководството на техния лидер Адолф Хитлер е създаването на нов ред в Европа и в света, и помага на украинския народ се измъкне от окупацията Москва.

Украинската национална революционна армия, който е създаден на украинския почвата, ще продължават да се борят заедно с армията на Съюза срещу германската окупация на Москва суверенна единни държавни, и на новия ред в света.

Да живее суверенна съборно украинската държава! Да живее на Организацията на украинските националисти, Да живее лидерът на Организацията на украинските националисти и украинския народ Бандера!

Слава на Украйна!

image

Текст към снимката : - плакат, който отговаря на всички влизащи в украинското село по време на окупацията "Да живее Хитлер!"

Това "брак по сметка" между германските нацисти и украински националисти бе подписан през 1939 г., когато лидерът на ОУН Андрий Melnyk посети Берлин, където той бе обещал поста на ръководител на новата украинска държава в югоизточна Полша. Според ръководителя на архива на германското военно разузнаване, адмирал Канарис, непосредствено след нахлуването на Полша, Хитлер му нарежда да организират украинския въстанието в Полша, чрез своите агенти в ОУН. идея на Хитлер е да се създаде верига от лоялни Райх квази-държава на границата със Съветския съюз, а именно: "Украйна" на територията на Галисия и Волин, полски протекторат и Литва. Съветските архиви показват, че Сталин е бил надлежно уведомен за тези планове и веднага поръча началото на полската кампания за засилване на контрола над историческите руските земи, приложени от Полша след Първата световна война.

От края на 1939 до началото на 1941, проведено интензивно обучение ОУН подземен в Абвера в Закопане лагери Криница и Comanche в окупирана Полша, а също така извършва саботажи срещу СССР. През февруари 1941 г., ръководителят на военното крило на ОУН Ричард Yary Абвера е наредено да се подготвят още 700 бойци националисти. В същото време Степан Бандера обсъжда в Берлин Канарис и фон Браухич идеята за създаване на съюз на Вермахта украинската армия. Първите батальони започнаха малко по-късно, получили името "Роланд" и "Nachtigall". Тези батальони влезли съветска територия с германските войски и организираха клането в районите на Лвов, Ternopil и Ивано-Франковск.

image

Надпис на изображението : нацистка пропаганда представена погроми в Лвов през юни 1941 г., организирано от екстремисти ОУН като "актове на отмъщение еврейските болшевики".

Действайки "ръководител на украинското правителство," Ярослав Stetsko 7 Юли 1941, пише до Министерството на външните работи в Берлин: "Като заместник Степан Бандера, лидерът на ОУН и настоящият ръководител на правителството, подкрепям по-тясно сътрудничество и траен съюз с Great Германия, която ни гарантира освобождение от робството. Ние разбираме, ние го оценяваме и сме наясно, че този съюз е решаващ фактор за бъдещето на историческия път и задълбочаване на двустранните отношения между Германия и на украинския народ. "

Stetsko знаеше, че Берлин никога не взе идеята на държавната независимост на украинските си кукли. Нацистите използват националистите от ОУН като евтин пушечно месо и за пропагандни цели. След края на войната срещу Съветския съюз, те неутрализира лидерите на ОУН (Бандера бе арестуван в Берлин на 5 юли) и отрекъл всички документи, предвижда създаването на "независима украинска държава." Украински население е било позволено само да се възхищаваме на германските свободни плакати по стените.

image

Надпис на изображението : нацистка пропаганда плакат: За свободата на народите "по улиците на Киев, през 1941 г.

Интелектуална малоценност на настоящите европейски мит вземащите не им позволи да дори измислят нови лозунги (достатъчно, за да се върнете в началото на статията и да обърне внимание на заглавието на едно скорошно митинг в Киев), и полупразна зала "национална идея на Център" показва, че отчаяни опити националисти да измислям паралелен историческа реалност за Украйна е обречен на още един провал.

image

Източник




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741652
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031