Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2018 16:55 - БЪЛГАРИ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ,ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ НИ ПРАВИ ОТСТЪПКИ САМО ЗАЩОТО НИ СЕ ПИШЕ "БРАТ" И ПРАВДАТА Е НА НАША СТРАНА
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 11976 Коментари: 50 Гласове:
23

Последна промяна: 12.11.2018 04:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БЪЛГАРИ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ,ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ НИ ПРАВИ ОТСТЪПКИ САМО ЗАЩОТО НИ СЕ ПИШЕ "БРАТ" И ПРАВДАТА Е НА НАША СТРАНА


   Политиката е като едрия бизнес- в нея няма безвъзмездни отстъпки,няма "брат" и "сестра",няма "мой" и "твой" човек. В това правило има само три изключения- Западът приема за правда почти всичко,което предприемат страни като Гърция и Израел без много да го коментира,а за Русия такава страна е Сърбия. България не спада към изключенията но има нещастието да граничи с две от тях- затова ако страна като Гърция или Сърбия реши да открадне нещо наше,Западът респ. Русия може пръста да не си мръдне а ако ние опитаме да защитим погазената от тях правда,нищо няма да постигнем!

  Правиха ли ни отстъпки например руснаците,като 50 години ни бяха братя? Не са ни правили- нито дадоха да имаме наше ядрено оръжие,нито ни подариха междуконтинентални ракети и космически кораби,нито ни даваха гориво без пари и не опростиха милиардните заеми,в които ни вкараха към тях русофилите. Същото се отнася за Запада- той опрости на Гърция 300-400 милиардни заеми а на нас не опрости и смешните от гръцка гледна точка 15-20 милиарда,с които задлъжняхме по вина на русофилите.
            
  Българи,помнете едно- никой няма да се затича да ни помага само заради това,че правдата е на наша страна! Правдата винаги е била на страната на по-силния а силен е този,който има голяма раждаемост и може да изхрани многомилионно население. Силата не се измерва само с ума- тя се измерва и с дължината на тоягата и ако петима невъоръжени умници се изпречат на една мутра с дебела тояга,мутрата ще ги пребие а докато се съвземат ще даде интервю,че само се е защитавала от тяхното нападение и така нейната дума ще бъде чута преди тяхната.

  Всеки в политиката уважава силата- не уважава хленченето,пълзачеството и постоянното повтаряне,че правдата е на наша страна. Бегъл поглед към съдбата на Цариград показва,че правдата е на страната на силния. Преди 3000 години тя била на страната на Траките,които основали града и не е имало някой,който да им оспори това. След няколко века обаче правдата минала на страната на гърците,които с подлост и измама си присвоили града и го погърчили а после минала на страната на римляните и не е имало човек който да си представи,че е възможно това да се промени. Днес обаче "правдата" в този град е на страната на турците- пред неговите 15 млн. души не фелат никакви гърци и ромеи,защото зад тези 15 милиона стоят още 70!

                          image             
  Затова правдата има парично и биологично измерение- ако гърците искат да си "върнат" този град,макар че и те са нашественици в него като турците ще трябва да платят десетки хиляди милиарди долара цена и десетки ако не и стотици милиони човешки животи за война,чрез която да го завладеят отново. Гърците обаче не могат да платят тази цена и се надяват някой друг да я даде наместо тях,но Западът вече им направи прекомерна отстъпка с тези 300 милиарда и не може вечно да им плаща сметките,понеже гръцките апетити към чуждото са безкрайни.

  Затова на гърците не им остава нищо друго освен да стоят на "пусия" и да чакат някой да сгреши,за да бъде наказан от Запада и да му се вземе неговото,та да бъде дадено на тях. Турците обаче са разбрали това и вече не му се връзват,а са решили да превземат България,след което и другите Балкански страни с раждаемост на цигани и турци,понеже прекомерната раждаемост както казах по-горе е сила,борбата срещу която е извънредно скъпа и нерентабилна дори за богата страна като Америка.

  Ако залягаме на това,че правдата е на наша страна и не се справим с ромския проблем,който ни довлякоха комунистите един ден с ужас ще открием,че правдата е на страната на огромните цигански тумби,които ще обсадят всеки Български дом в търсене на скрита храна и ще убият всеки Българин,който откаже да им даде и последното си имущество. Правдата не е куче но играе според тоягата- това отдавна го разбраха македонските Българи,които бяха онеправдани в собствената си родина и превърнати в слуги на македонистите. Руската политика не създаде фалшивата македонска "нация",за да защити правдата- напротив,създаде я за да убие нашето право да владеем тази страна и за да я подели между гърците и сърбите. Затова македонска "нация" ще има,докато има руски интереси на Балканите а ако Русия бъде победена и Македония е взела страната на нейните сръбски приятели,тя ще бъде разпарчосана между Гърция и Албания- не между България и "Румъния" въпреки смешните претенции на власите,че те били най-старите и най-истински "македонци"!
                image
  Ако България бе с голямо население обаче,никой проект за фалшива "нация" нямаше да успее- докато верните на Русия власти обърнеха част от населението й в "македонци" другата част щеше така да се е намножила,че фалшивата "нация" щеше да стане напълно безпредметна и за нея нямаше да има място ни по селата,ни по градовете! Нашата раждаемост обаче е малка,значи е малка и нашата сила- затова всяка "братушка" или политически "приятел" ще иска да ни оножда и ограбва- не да ни защитава и награждава!

  Отношенията ни със Запада са малко по-различни: той е лоялен към своите съюзници и е склонен да ни защити за разлика от Русия,но няма да е склонен да се меси във вътрешните ни работи за да оправя бакии,забъркани по времето на комунизма- тези "бакии" ще трябва сами да си ги оправим. А сами ще ги оправим само ако имаме висока раждаемост или ако бъдем оставени на мира,без чужди сили да ни диктуват как да оправим това или онова. Днес ситуацията е такава че ако не бе протекцията на Запада,турците отдавна да са предявили претенции за природните богатства в източните Родопи или руснаците- за всичките ни богатства въобще!

                       image

  Големите политици никога не правят отстъпки заради правдата- те правят отстъпки само тогава,когато са принудени и не дават нищо даром. Затова презирам глупостта на русофилите които вярват,че Путин ще ни "оправи" ако се присъединим към Русия и го признаем за "наш" държавен глава. Всъщост Путин ще "оправи" само тях а нас ще ни остави да се оправяме сами,ако ни останат сили за това. Същото ще стане и със Запада- той ще ни "оправи" само ако се присъединим към него на държавно ниво- не ако искаме да водим независима наша политика!

  Изходът тогава е един- да спрем с цената на всичко патологичната ромска раждаемост,за да не се циганизира родината и пак с цената на всичко да увеличим нашата,за да има кой да пази България. По време на война да избираме страната на по-силния а не страната на по-приятния и да се надяваме,че след успешния край на войната той ще ни компенсира и ще възнагради нашите усилия,положени в защита на "неговия" интерес. Да се грижим да бъде обучен народа ни в патриотизъм,вероучение и самозащита и да бъде подготвен за коварствата на външната и вътрешна политика,които времето може да поднесе а на всички Българи да се даде велика патриотично-религиозна идеология,която да ги сплотява и предпазва от асимилация по всяко време,където и да са!



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Кви 15-20 млд по вина на русофилите?
11.11.2018 20:01
Требеше да пишеш 50-60 млд.
Така и така, 10-ти ноември ни завари с 10 млд долара дълг. До 1980г. практически нямаме дълг. той се натрупва основно по 2 (две) причини:
- отказани ДОГОВОРЕНИ сделки, като САНКЦИИ за "нашите" изстрели по папата през 1981г.
- Рядката суша през 1985г., соято проваля износа и налага внос на храни. Но ако тия гадове русофилите-комунисти не бяха построили няколкото хиляди язовири, щеше да има масов глад и повече дълг.
Влюбени русофили без мазък, има само в главите на антите и фобите.
цитирай
2. radostinalassa - За какъв брат говориш, ...
11.11.2018 20:32
за траките ли? Когато братът загуби милиарди заради Южен поток, тук нямаше мъже. Те май са братя на тюрките и на Израел.
цитирай
3. troina - как го виждаш това...инак, чудесна идея/ поздрави, Юлия
11.11.2018 22:23

Изходът тогава е един- да спрем с цената на всичко патологичната ромска раждаемост,за да не се циганизира родината и пак с цената на всичко да увеличим нашата,за да има кой да пази България. По време на война да избираме страната на по-силния а не страната на по-приятния и да се надяваме,че след успешния край на войната той ще ни компенсира и ще възнагради нашите усилия,положени в защита на "неговия" интерес.
цитирай
4. bojil - Требеше да пишеш 50-60 млд. Така и ...
11.11.2018 22:44
krumbelosvet написа:
Требеше да пишеш 50-60 млд.
Така и така, 10-ти ноември ни завари с 10 млд долара дълг. До 1980г. практически нямаме дълг. той се натрупва основно по 2 (две) причини:
- отказани ДОГОВОРЕНИ сделки, като САНКЦИИ за "нашите" изстрели по папата през 1981г.
- Рядката суша през 1985г., соято проваля износа и налага внос на храни. Но ако тия гадове русофилите-комунисти не бяха построили няколкото хиляди язовири, щеше да има масов глад и повече дълг.
Влюбени русофили без мазък, има само в главите на антите и фобите.

Не си ли задаваш въпроса как не е имало не само масов а и почти никакъв глад в Царство България,след като в него е имало само 1-2 язовира?
цитирай
5. bojil - за траките ли? Когато братът загуби ...
11.11.2018 22:47
radostinalassa написа:
за траките ли? Когато братът загуби милиарди заради Южен поток, тук нямаше мъже. Те май са братя на тюрките и на Израел.

Братя на тюрките са всички русофили- когато големия "брат" даде нареждане да бъдат потурчени и помакедончени Българите,99% от гнасните ручофили се отзоваха с готовност и почнаха да си продават родината!
цитирай
6. bojil - (как го виждаш това...инак, чудесна идея/ поздрави, Юлия)
11.11.2018 22:49
troina написа:

Изходът тогава е един- да спрем с цената на всичко патологичната ромска раждаемост,за да не се циганизира родината и пак с цената на всичко да увеличим нашата,за да има кой да пази България. По време на война да избираме страната на по-силния а не страната на по-приятния и да се надяваме,че след успешния край на войната той ще ни компенсира и ще възнагради нашите усилия,положени в защита на "неговия" интерес.

Виждам го като закон,подобен на много други такива закони в Евразия и дори в Гърция- спира се плащането с държавни,т.е. с народни пари за родено дете (след първото) на всеки,който не е Българин родом! Всичко по закон и нищо- против закона!
цитирай
7. radostinalassa - Не си ме разбрал
11.11.2018 22:52
Имах предвид турците, на гости на които ББ седи пред тяхното знаме , а не пред нашия флаг. И Израел също. Какво значи помакедончени, даваш ли си сметка? Не те разбирам, ти имаш своя история.
цитирай
8. bojil - Имах предвид ...
11.11.2018 22:56
radostinalassa написа:
Имах предвид турците, на гости на които ББ седи пред тяхното знаме , а не пред нашия флаг. И Израел също. Какво значи помакедончени, даваш ли си сметка? Не те разбирам, ти имаш своя история.

Какво има трудно за разбиране- "помакедончените" са Българи,принудени насила да станат "македонци" и да дадат децата си за обучение в сръбски училища,създадени по руски макаренковски модел!
цитирай
9. krumbelosvet - Оти, драги bojil,
11.11.2018 23:27
Оти изместваш въпросо от твоята "грешка" с 15-20 млд дълг на русофилите?
С глада грешката ти е по-голяма.
Вярно е само, че в България и през турско не е имало гладна смърт. Но ХРОНИЧНИЯТ ГЛАД го ликвидираха комунистите. Не ми се търси сега изказването в българския парламент от преди 9-ти, че нащият износ на зърно е изтръгнат от гладните уста на хора и добитък.
Имах баба и дядо на село, северняшко, с богата земя, с 50-тина дка имот. Не са гладували, но в лоша година са свършвали парите за сол и газ. А имаше в селото и семейства с по 10-15 дка, те са свършвали брашното по Великден. А безработните в града, а чарноработниците? Вапцаров лъже ли за детската "молба неизпълнима - хлеб". И защо ще ходим при Вапцаров, баща ми ми е казвал, че в добрите предвоенни години, е бил добре който има работа, особено държавна. Но който е нямал? Баба ми като частник жънеше по 90-100 кг жито от декар. ТСЗС-то достигна 500. Буров е мечтаел всеки селянин да засади леха домати за износ. Тъпите комунисти отстъпваха сао на 50-милионна Италия по брутен износ на домати. А на глава бяхме първи с голяма преднина в Европа. Сега ядем (!!!) полски, мащедонски, турски домати...
цитирай
10. krumbelosvet - ПП:
11.11.2018 23:31
Драги Божиле, Макаренко не е учител и няма модел за училище. Той е ръководел колония за БЕЗПРИЗОРНИ деца. И е успял да ги направи хора БЕЗ БОЙ, с уважение и обич.
цитирай
11. bojil - Драги ...
12.11.2018 04:34
krumbelosvet написа:
Драги Божиле, Макаренко не е учител и няма модел за училище. Той е ръководел колония за БЕЗПРИЗОРНИ деца. И е успял да ги направи хора БЕЗ БОЙ, с уважение и обич.

Да- той е бил колониалист,който питаел най-голямо уважение и обич именно към боя.
цитирай
12. bojil - Оти изместваш ...
12.11.2018 04:40
krumbelosvet написа:
Оти изместваш въпросо от твоята "грешка" с 15-20 млд дълг на русофилите?
С глада грешката ти е по-голяма.
Вярна е само, че в България и през турско не е имало гладна смърт. Но ХРОНИЧНИЯТ ГЛАД го ликвидираха комунистите. Не ми се търси сега изказване в българския парламент от преди 9-ти, че нащият износ на зърно е изтръгнат от гладните уста на хора и добитък.
Имах баба и дядо на село, северняшко, с богата земя, с 50-тина дка имот. Не са гладували, но в лоша година са свършвали парите за сол и газ. А имаше в селото и семейства с по 10-15 дка, те са свършвали брашното по Великден. А безработните в града, а чарноработниците? Вапцаров лъже ли за детската "молба неизпълнима - хлеб". И защо ще ходим при Вапцаров, баща ми ми е казвал, че в добрите предвоенни години, е бил добре който има работа, особено държавна. Но който е нямал? Бабба ми като частник жънеше по 90-100 сг жито от декар. ТСЗС-то достигна 500. Буров е мечтаел всеки селянин да засади леха домати за износ. Тъпите комунисти отстъпваха сао на 50-милионна Италия по брутен износ на домати. А на глава бяхме пърм с голяма преднина н Енропа. Сега ядем (!!!) полски, мащедонски, турски домати...

Комунистите ликвидираха не хроничния глад,а селското стопанство на България- гладни хора при тяхното иго имаше много и това го доказват купонните системи за основни потребителски стоки. Купонни системи те въвеждаха в България всеки път,когато ненаситната "метла" на Съветския съюз минеше през нашите валутни и стокови резерви,а такава система Царство България никога не е въвеждало,понеже никога не му се е налагало да я въведе!
цитирай
13. krumbelosvet - ПП2:
12.11.2018 07:12
Макаренковският бой е виц. Има САМО ЕДИН такъв случай:
Между безпризорните в колонията попаднал едър и здрав криминален младеж, който започнал да го дава тартор на по-малките. Било люта зима, и трябвало да се отиде за дърва в гората. Макаренко поканил и юначагата, но той си седял спокойно и казал7
- Аз съм тука затворник. Длъжни сте да ме топлите.
И за първи и единствен път, нервите на Макаренко не издържали. Ударил седящия с юмрук така, че той паднал заедно със стола. Но стронно, вместо да се ядоса и да размаже тъничкия интелигент, бандюгата примигнал изненадано и казал
- Яаа, ама тебе си те бива.
И ставал пръв помощник на Макаренко. Той си го обяснява, че уличният младеж е почувствал, че юмрукът на интелигента не е бил насилие, а справедливо избухване - децата са студували. Гений е Макаренко.
А повестта му "Педагогическа поема" е класика.
цитирай
14. batogo - !!!:))) Поздравления, Божо!
12.11.2018 11:42
Според мен у нас трябва да се въведе специален закон за преследване и бърза съдебна процедура срещу разбойниците, престъпниците и престъпните групировки, които си позволяват да упражняват изнудване и насилие под каквато и да е форма спрямо мирните българските граждани и техните подрастващи поколения! Такъв ясен, строг и точен закон е приет от Стефан Стамболов и е дал много добри резултати.
Ето защо мисля, че такъв закон ще бъде полезен за пълноценното развитие на отделния човек, на цялото общество и на българската държавност! Такъв закон ще парира негативните процеси в и ще стимулира раждаемостта, понеже ще създаде по-добра среда за развитие на българските граждани и техните подрастващи поколения.
Жив и здрав, приятелю!
цитирай
15. germantiger - ...
12.11.2018 13:55
крумчо

защо като бяхте толкова способни руснаците и българите

- автомобилите ви бяха скапани

- телевизорите ви бяха скапани

- касетофоните ви бяха скапани

- защо вие руснаците не измислихте самолета, влака, парния двигател, бензиновия, защо вие русанците не сътворихте електричеството, телефона, рентгена

- защо като бяхте най-ербап вие русанците и българиет падахте по няколко за 1 германец в онази война

......

нали днес в полша е капитализъм, та следвайки твоята логика както в капитала бг е зле, сега и полша, чехия, унгария трябва да са по-зле - обаче не, те ви внасят каретофите както казваш

ако питаш народите на полша, унгария, чехия, въпреки всичките кофти проблеми на капитала - там народите не щат русия, комунизъм и соцлагер

защпо те са напред вкл. румънците през българите, а тук сте зле?

ами зщаото сте руснаци - такива ви управляват и такива сте по мит, манталитет масата

......

КОМУНИСТИТЕ ЛИ ИЗМИСЛИХА ДОМАТИто :) в бг или той дойде векове преди тях и от южна америка

комунистите ли измислиха добруджа, а царевицата, щото и тя е от латинсак америка

комунистите ли създодоха пясъка по черно море

земеделието, църквата, доматите, краставиците папаърдак ги е имало много преди теб и руските ти комуняги, ще ги има и след вас

ей дъртак руснак

безпризорните деца ги е имало в приюти векове преди руския ти червен макаренко, и класическата музика ли я измислихте вие руснаците и комунистите

вие измислихте само македония
цитирай
16. germantiger - +
12.11.2018 14:25
и най-важното крумчо

- ако тук сега беше руско и комунистическо такива като мен, божил, добронамерен и дуги щяхме да сме убити по лагери

- сега тук е гаден капитал според теб крумчо и европейско, америакнско е според теб и никой не убива червените, те могат да пишат и да демонсттрират своята гледна точка

ето това е разликата крумчо между изтока и запада и ти се ползваш от нея крумчо

......

защо капитализма успя повече или по-малко в чехия, полша, унгария, словения, дори румъния, прибалтика, а не успя тук - защото сте руснаци, казах ти

защо всеки емигрира към лошия капитализъм - заминавйа в москва, заминавай в куба, в китай, в северна корея крумчо като не ти харесва тук - тук е европа - вън от ес руските българи

:D
цитирай
17. radostinalassa - В Македония са избити хиляди българи само по ценз.
12.11.2018 14:45
Какво общо имат с това русофилите. Коминтернът е бил съставен от евреи. Да не искаш да кажеш , че сме евреи като Ленин, Троцки и др. ? Това е глупост.
цитирай
18. radostinalassa - Русофилите в никакъв случай не са евреи
12.11.2018 15:39
Не го ли разбираш. Сорос е садистичен евреин, и не се корелира с нас и Русия.
цитирай
19. get - Божиле, защо допускаш двете инт...
12.11.2018 21:46
Божиле, защо допускаш двете интелектулни недоразумения - поради болестното им, като състояние ЧУЖДОЛЮБИЕ с коментари да тролят под поста ти?

На първият с ник: БЕЗПРОСВЕТЕН ще му кажа, че "братската ни дружба" със СССР - през 1959-та, 1968-а и 1989-та НА ТРИ ПЪТИ ДОВЕДЕ нашето отечество (НАШЕ. тъй като за тях, явно Русия им Е родината ?) до ФАЛИТ!

НЕ на водоплаващата-русофилка ... страстна подръжничка на "Южния пАток" - а на останалите непредубедени читатели, припомням ?
Още от СРЕДАТА НА 80-те години на миналия век. По линия на сътрудничеството м-у соц. дъражавите ИМАМЕ "СЕВЕРЕН ПОТОК" който РУСНАЦИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПОЛЗВАТ!
Имам предвид изобразените ГАЗОВИ ТРЪБОПРОВОДИ (?) на тази карта С РЕПУБЛИКАНСКА ГАЗО-ПРЕНОСНА МРЕЖА?
Адрес:
https://www.24chasa.bg/novini/article/5745764

или този алтернативен адрес:
https://www.bulgartransgaz.bg/bg/pages/network-map-103.html
цитирай
20. krumbelosvet - Драги колега bojil,
13.11.2018 12:22
Купонната система в България е въведена през войната, ПРЕДИ 9-ти септември, поне за хляба съм сигурен, щото ми е казвала майка ми. Щото немците са имали право да им се пачатат левове, уж ограничено, но на практика колкото искат. След войната купони имаше до 1950г. И НИКОГА ПОВЕЧЕ. Моля по-внимателно с инфото.
Добивите достигнати от ТКЗС, не са сънувани преди това.
Прощавай, но всичката ти информация е от сините КРЪЧМИ. И доказва само ОМРАЗАТА набита в главите на ПОДСКАЧАЩИТЕ по сините митинги. А то не се подскача от мисли и факти, от ЧУВСТВА се подскача. Чувства насаждани с пропагандни хватки и ПСИХОТРОННО, именно на подскачащите митинги. Плюс сините масмедии.
цитирай
21. krumbelosvet - ПП:
13.11.2018 12:28
А относно Макаренко и безпризорните деца, ми пишеш лично, че от векове по света е имало домове за безпризорни.
И забравяш (ако си знаел) че НИКОГА И НИКЪДЕ по света не е имало такава революция след война. И ТОЛКОВА МНОГО безпризорни деца. А старата държава е разрушена, а новата се изгражда в движение, с хиляди невъобразими мъки ...
цитирай
22. radostinalassa - Аз не съм еврейка, ..
13.11.2018 14:56
Сорос не е Русия. А ти имаш криви разбирания за нещата. И даже ме цензурираш, защото съм права.
цитирай
23. get - 22. radostinalassa - Правилно съждение "Аз не съм еврейка" - Да!
15.11.2018 15:38
radostinalassa написа:
Аз не съм еврейка, ..
Сорос не е Русия. А ти имаш криви разбирания за нещата. И даже ме цензурираш, защото съм права.


Но по мисловна и всякаква друга нагласа, си ПОМАКИНЯ!
цитирай
24. radostinalassa - Защо допускаш чаршафи в блога си
15.11.2018 21:52
Докато го прочетеш има опасност да забравиш началото. А и минаха доста дни, вече май мнението ми е остаряло.
цитирай
25. get - @ 20. krumbelosvet: "Драги ...
16.11.2018 10:21
@ 20. krumbelosvet: "Драги колега bojil ..." - Крум, да не разтяга локуми за купони, защото във Варна, поне до 1962 г. ОФ-то раздаваха купони за "бял" хляб.
Второ - Стига с тези, като на КИЛИФАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛ по "крумовски" усуквания(!):
"по света не е имало такава революция след война. И ТОЛКОВА МНОГО безпризорни деца." - Основна причина за безпризорните е не Световната а Гражданската война?
ПРЕКИ виновници за нея, са БОЛШЕВИКИТЕ!

@ 24. radostinalassa: " Защо допускаш чаршафи " - Радостинките, преди да започнат да дават акъли - следва дасе научат да четат!
Инак стават, като във вица: "Чукча не читател - чукча писател!" :)))) !
цитирай
26. bojil - Макаренковският бой е виц. Има САМО ...
17.11.2018 20:54
krumbelosvet написа:
Макаренковският бой е виц. Има САМО ЕДИН такъв случай:
Между безпризорните в колонията попаднал едър и здрав криминален младеж, който започнал да го дава тартор на по-малките. Било люта зима, и трябвало да се отиде за дърва в гората. Макаренко поканил и юначагата, но той си седял спокойно и казал7
- Аз съм тука затворник. Длъжни сте да ме топлите.
И за първи и единствен път, нервите на Макаренко не издържали. Ударил седящия с юмрук така, че той паднал заедно със стола. Но стронно, вместо да се ядоса и да размаже тъничкия интелигент, бандюгата примигнал изненадано и казал
- Яаа, ама тебе си те бива.
И ставал пръв помощник на Макаренко. Той си го обяснява, че уличният младеж е почувствал, че юмрукът на интелигента не е бил насилие, а справедливо избухване - децата са студували. Гений е Макаренко.
А повестта му "Педагогическа поема" е класика.

Тия неща ги пише Макаренко а колко са верни- това е друга работа.
цитирай
27. bojil - Според мен у нас трябва да се въведе ...
17.11.2018 20:56
batogo написа:
Според мен у нас трябва да се въведе специален закон за преследване и бърза съдебна процедура срещу разбойниците, престъпниците и престъпните групировки, които си позволяват да упражняват изнудване и насилие под каквато и да е форма спрямо мирните българските граждани и техните подрастващи поколения! Такъв ясен, строг и точен закон е приет от Стефан Стамболов и е дал много добри резултати.
Ето защо мисля, че такъв закон ще бъде полезен за пълноценното развитие на отделния човек, на цялото общество и на българската държавност! Такъв закон ще парира негативните процеси в и ще стимулира раждаемостта, понеже ще създаде по-добра среда за развитие на българските граждани и техните подрастващи поколения.
Жив и здрав, приятелю!

Напълно си прав- това наистина може да подобри нашата раждаемост,затова трябва да бъде въведено.
цитирай
28. bojil - крумчозащо като бяхте толкова ...
17.11.2018 21:03
germantiger написа:
крумчо

защо като бяхте толкова способни руснаците и българите

- автомобилите ви бяха скапани

- телевизорите ви бяха скапани

- касетофоните ви бяха скапани

- защо вие руснаците не измислихте самолета, влака, парния двигател, бензиновия, защо вие русанците не сътворихте електричеството, телефона, рентгена

- защо като бяхте най-ербап вие русанците и българиет падахте по няколко за 1 германец в онази война

......

нали днес в полша е капитализъм, та следвайки твоята логика както в капитала бг е зле, сега и полша, чехия, унгария трябва да са по-зле - обаче не, те ви внасят каретофите както казваш

ако питаш народите на полша, унгария, чехия, въпреки всичките кофти проблеми на капитала - там народите не щат русия, комунизъм и соцлагер

защпо те са напред вкл. румънците през българите, а тук сте зле?

ами зщаото сте руснаци - такива ви управляват и такива сте по мит, манталитет масата

......

КОМУНИСТИТЕ ЛИ ИЗМИСЛИХА ДОМАТИто :) в бг или той дойде векове преди тях и от южна америка

комунистите ли измислиха добруджа, а царевицата, щото и тя е от латинсак америка

комунистите ли създодоха пясъка по черно море

земеделието, църквата, доматите, краставиците папаърдак ги е имало много преди теб и руските ти комуняги, ще ги има и след вас

ей дъртак руснак

безпризорните деца ги е имало в приюти векове преди руския ти червен макаренко, и класическата музика ли я измислихте вие руснаците и комунистите

вие измислихте само македония

Добре си им писал че са измислили само Македония но спри да слагаш Българите при руснаците- ние бяхме тяхна колония а не ги избрахме за съюзници по собствено желание!
цитирай
29. bojil - и най-важното крумчо - ако тук ...
17.11.2018 21:05
germantiger написа:
и най-важното крумчо

- ако тук сега беше руско и комунистическо такива като мен, божил, добронамерен и дуги щяхме да сме убити по лагери

- сега тук е гаден капитал според теб крумчо и европейско, америакнско е според теб и никой не убива червените, те могат да пишат и да демонсттрират своята гледна точка

ето това е разликата крумчо между изтока и запада и ти се ползваш от нея крумчо

......

защо капитализма успя повече или по-малко в чехия, полша, унгария, словения, дори румъния, прибалтика, а не успя тук - защото сте руснаци, казах ти

защо всеки емигрира към лошия капитализъм - заминавйа в москва, заминавай в куба, в китай, в северна корея крумчо като не ти харесва тук - тук е европа - вън от ес руските българи

:D

Тук си напълно прав- огромната разлика между комунизма-присвоизма и демокрацията е тази,че ние не трепем и не заточаваме такива като Крумчо само заради това,че не са на нашето мнение!
цитирай
30. bojil - Какво общо имат с това русофилите. ...
17.11.2018 21:10
radostinalassa написа:
Какво общо имат с това русофилите. Коминтернът е бил съставен от евреи. Да не искаш да кажеш , че сме евреи като Ленин, Троцки и др. ? Това е глупост.

Остави ти евреите- те са били наемници на руснаците и после са се оттеглили,а онези са останали. Волята на Коминтерна- това беше волята на самия Сталин: всичко беше под негов контрол- коминтерновските палячи не са имали право да изпушат и една цигара без негово разрешение! Така че фалшивата македонска "нация" е създадена с лично нареждане на Сталин,с което този сатрап продължава имперската политика на царска Русия- не политиката на Израел!
цитирай
31. bojil - Не го ли разбираш. Сорос е садист...
17.11.2018 21:12
radostinalassa написа:
Не го ли разбираш. Сорос е садистичен евреин, и не се корелира с нас и Русия.

Напротив- Сорос е човек на Русия ако не и на самия Путин,пръв заместник на Максуел измамника,който финансираше комунизма!
цитирай
32. bojil - Божиле, защо допускаш двете ...
17.11.2018 21:17
get написа:
Божиле, защо допускаш двете интелектулни недоразумения - поради болестното им, като състояние ЧУЖДОЛЮБИЕ с коментари да тролят под поста ти?

На първият с ник: БЕЗПРОСВЕТЕН ще му кажа, че "братската ни дружба" със СССР - през 1959-та, 1968-а и 1989-та НА ТРИ ПЪТИ ДОВЕДЕ нашето отечество (НАШЕ. тъй като за тях, явно Русия им Е родината ?) до ФАЛИТ!

НЕ на водоплаващата-русофилка ... страстна подръжничка на "Южния пАток" - а на останалите непредубедени читатели, припомням ?
Още от СРЕДАТА НА 80-те години на миналия век. По линия на сътрудничеството м-у соц. дъражавите ИМАМЕ "СЕВЕРЕН ПОТОК" който РУСНАЦИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПОЛЗВАТ!
Имам предвид изобразените ГАЗОВИ ТРЪБОПРОВОДИ (?) на тази карта С РЕПУБЛИКАНСКА ГАЗО-ПРЕНОСНА МРЕЖА?
Адрес:
https://www.24chasa/novini/article/5745764

или този алтернативен адрес:
https://wwwsgaz/bg/pages/network-map-103

Допускам ги приятелю щото с тях е по-екзотично и нещата стават по-раздвижени,а от друга страна демонстрирам на борсуци като Кушел каква голяма разлика има между нас демократите и хора като него,които не могат да изтърпят две думи различно мнение а веднага ги трият сякаш от страх,че блясъкът на истината ще ги изкьорави!
цитирай
33. bojil - Купонната система в България е в...
17.11.2018 21:22
krumbelosvet написа:
Купонната система в България е въведена през войната, ПРЕДИ 9-ти септември, поне за хляба съм сигурен, щото ми е казвала майка ми. Щото немците са имали право да им се пачатат левове, уж ограничено, но на практика колкото искат. След войната купони имаше до 1950г. И НИКОГА ПОВЕЧЕ. Моля по-внимателно с инфото.
Добивите достигнати от ТКЗС, не са сънувани преди това.
Прощавай, но всичката ти информация е от сините КРЪЧМИ. И доказва само ОМРАЗАТА набита в главите на ПОДСКАЧАЩИТЕ по сините митинги. А то не се подскача от мисли и факти, от ЧУВСТВА се подскача. Чувства насаждани с пропагандни хватки и ПСИХОТРОННО, именно на подскачащите митинги. Плюс сините масмедии.

Каквото и да си сигурен трябва да знаеш,че преди девети у нас не е имало и две секунди купонна система а след девети я имаше най-малко 10-15 години сумарно,което прави една трета от времето на комунизма-кретенизма!
цитирай
34. bojil - А относно Макаренко и безпризор...
17.11.2018 21:26
krumbelosvet написа:
А относно Макаренко и безпризорните деца, ми пишеш лично, че от векове по света е имало домове за безпризорни.
И забравяш (ако си знаел) че НИКОГА И НИКЪДЕ по света не е имало такава революция след война. И ТОЛКОВА МНОГО безпризорни деца. А старата държава е разрушена, а новата се изгражда в движение, с хиляди невъобразими мъки ...

Това е така но нека не забравяме,че безпризорни деца в царска Русия нямаше почти никак- те се нароиха след "революцията",която ги остави без родители като унищожи милиони хора а други милиони прати на доживотно заточение в Сибир! Целта мисля да е ясна: тези деца са оставени умишлено без родители,за да станат възпитаници на новата система и да забравят предимствата на старата!
цитирай
35. bojil - Сорос не е ...
17.11.2018 21:31
radostinalassa написа:
Сорос не е Русия. А ти имаш криви разбирания за нещата. И даже ме цензурираш, защото съм права.

Сорос може да е евреин,но не работи за Израел а за Русия- той е руски наемник,който има задача да прехвърля вината от болната глава на здравата.
цитирай
36. bojil - Аз не съм еврейка, . . Сорос не е Ру...
17.11.2018 21:33
get написа:
radostinalassa написа:
Аз не съм еврейка, ..
Сорос не е Русия. А ти имаш криви разбирания за нещата. И даже ме цензурираш, защото съм права.


Но по мисловна и всякаква друга нагласа, си ПОМАКИНЯ!

За мен тя е излъгана жена,която търси пътя към истината приятелю.
цитирай
37. bojil - Докато го прочетеш има опасност да ...
17.11.2018 21:36
radostinalassa написа:
Докато го прочетеш има опасност да забравиш началото. А и минаха доста дни, вече май мнението ми е остаряло.

Ето едно от нещата,които харесвам у Радостина- тя си дава сметка че мнението й е остаряло но не е имала време да си изгради нов светоглед,понеже старата система я е ощетила откъм информация.
цитирай
38. bojil - @ 20. krumbelosvet: "Драги ...
17.11.2018 21:39
get написа:
@ 20. krumbelosvet: "Драги колега bojil ..." - Крум, да не разтяга локуми за купони, защото във Варна, поне до 1962 г. ОФ-то раздаваха купони за "бял" хляб.
Второ - Стига с тези, като на КИЛИФАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛ по "крумовски" усуквания(!):
"по света не е имало такава революция след война. И ТОЛКОВА МНОГО безпризорни деца." - Основна причина за безпризорните е не Световната а Гражданската война?
ПРЕКИ виновници за нея, са БОЛШЕВИКИТЕ!

@ 24. radostinalassa: " Защо допускаш чаршафи " - Радостинките, преди да започнат да дават акъли - следва дасе научат да четат!
Инак стават, като във вица: "Чукча не читател - чукча писател!" :)))) !

Прекрасен виц приятелю- благодарим че ни развесели с тия чукчи,които ме подсещат за системата на севернокорейските сатирични диктатори- тя носела името Чучхе но аз си я наричам Чучке та и Чукче :))
цитирай
39. radostinalassa - Аз започнах да чета
17.11.2018 22:51
Прочетох следният виц - Да пазим янките да не им се случи нещо, защото ще почнат пак да разказват вицове за нас.
Аз ви оприличавам с янките.Вие сте на 1 ниво с тях. Вярно е , че четете, но от не4правилни източници. И пак да добавя, че не се подигравате със заподозрени.
Трябва да пиете по - малко. Ракията разтваря мазнините в мозъка, който ви е останал.
цитирай
40. radostinalassa - Повече не бих писала при приятелчетата
18.11.2018 13:41
Вие сте ментални джендъри.
цитирай
41. bojil - Прочетох следният ...
18.11.2018 18:03
radostinalassa написа:
Прочетох следният виц - Да пазим янките да не им се случи нещо, защото ще почнат пак да разказват вицове за нас.
Аз ви оприличавам с янките.Вие сте на 1 ниво с тях. Вярно е , че четете, но от не4правилни източници. И пак да добавя, че не се подигравате със заподозрени.
Трябва да пиете по - малко. Ракията разтваря мазнините в мозъка, който ви е останал.

Кажи им го на водкаджиите- крайно време е да го научат! :))
цитирай
42. bojil - Вие сте ...
18.11.2018 18:06
radostinalassa написа:
Вие сте ментални джендъри.

Добър лаф- подсещаш ме,че Маркс и Енгелс бяха "безпартийни" джендъри а Сталин и Димитров- партийни.
цитирай
43. zaw12929 - Краставите магарета реват- защото ...
20.11.2018 08:02
Краставите магарета реват- защото ги сърби, а вие, за парички- Стига лъжи- всичката икономика построена до 89 год бе с безбъзмездната помощ на СССР- това няма как да разбереш- когато главите ви са пълни с лъжи! Нали в пълна бутилка няма как нещо друго да налееш.Тук и акъл не може да ви се налее всезнайковци!!!!!!!! Заблуждения- хиляди руснаци загинаха за свободата ни и вашите писания са нелепи кощунсатва- Има паметници и ще ги има , докато сте живи! Намерете си по доходна тема а не само бонуси- Тръмп ги спира! Спрете се не сте назначен за МИНИСТЪР НА ТЕРОРИЗИРАНЕ НА РУСИЯ, която въобще не ви обръща внимание! Кучето си лае за кокала, на човека не му прилича,
цитирай
44. bojil - Кра...
20.11.2018 16:30
zaw12929 написа:
Краставите магарета реват- защото ги сърби, а вие, за парички- Стига лъжи- всичката икономика построена до 89 год бе с безбъзмездната помощ на СССР- това няма как да разбереш- когато главите ви са пълни с лъжи! Нали в пълна бутилка няма как нещо друго да налееш.Тук и акъл не може да ви се налее всезнайковци!!!!!!!! Заблуждения- хиляди руснаци загинаха за свободата ни и вашите писания са нелепи кощунсатва- Има паметници и ще ги има , докато сте живи! Намерете си по доходна тема а не само бонуси- Тръмп ги спира! Спрете се не сте назначен за МИНИСТЪР НА ТЕРОРИЗИРАНЕ НА РУСИЯ, която въобще не ви обръща внимание! Кучето си лае за кокала, на човека не му прилича,

Хората нямат нищо против паметниците на руските воини,загинали за свободата- напротив,одобряват ги единодушно така че не им бери гайле. Проблемът не е с тях,а с окупаторските съвецки паметници- тези сатанински идоли нямат работа у нас и колкото по-бързо бъдат натрошени,толкова по-добре за народа на България! За тях иде реч- когато и да ги разрушим,винаги ще бъде късно! Върху паметниците на братята-освободители обаче няма да позволим прашинка да падне!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1772255
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64247
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада